top of page

Navigering mot ett nytt finansiellt paradigm BRICS-guldstödd valuta


TerraZetzz


Onsdagen den 9 augusti 2023


Det ultimata bladet för att förstå en BRICS-guldstödd valuta


Eftersom förväntan bygger på det kommande BRICS-toppmötet i Sydafrika denna månad, står det globala ekonomiska landskapet på randen av en potentiell omvandling. Att förstå vad som verkligen händer kring potentialen för en BRICS-guldstödd handelsvaluta är ett mycket komplext och geopolitiskt laddat ämne. Så jag har skapat Ultimate Cheat Sheet som ger dig allt du behöver i en praktisk lista med nyckelinformation.


Landskapet av diskussioner, rykten och implikationer från BRICS-alliansen presenterar en komplex väv som skulle kunna omforma internationell finans. Fuskbladet nedan bryter ner de intrikata detaljerna kring utsikterna för en BRICS-guldstödd handelsvaluta och uppkomsten av en guldvalutastandard. All information du behöver finns listad under några nyckelkategorier.


Hoppas detta hjälper dig att förbereda dig för vad som kan bli den första, påtagliga planen och första steget av vår globala valutaåterställning (GCR)!


Den stora bilden: Navigering mot ett nytt finansiellt paradigm


Från Rysslands centrala roll i spetsen för en utökad BRICS-handelsavvecklingsvaluta till diskussioner om att återuppliva guldmyntfoten, är scenen redo för ett paradigmskifte inom global finans. Detta ultimata cheat sheet avslöjar en serie sammankopplade punkter som kastar ljus över den intrikata resan mot att potentiellt bryta sig loss från dominansen av den amerikanska dollarn och västerländska fiat-valutor. När ekonomer, investerare och beslutsfattare brottas med det intrikata nätet av guld och kreditrelationer, läggs grunden för ett nytt finansiellt landskap.


  1. Ryssland har bekräftat agendan för en utökad BRICS-handelsuppgörelsevaluta vid toppmötet i Johannesburg.

  2. Återlämnande av guldstandarder diskuteras som en möjlighet om en ny guldstödd handelsavvecklingsvaluta uppstår.

  3. Valutabordsmodellen anses vara en potentiell mall för att implementera guldstandarder.

  4. Guldreserverna måste täcka sedelemissionen och både Ryssland och Kina bedöms ha tillräckligt med täckning för att implementera guldstandarder.

  5. Möjligheten för andra allierade nationer att implementera valutatavlor med renminbin nämns.

  6. Det finns ett underskott på guldlager ovan jord i den västra alliansen och nationer på grund av stora mängder ädelmetaller som migrerar från väst till öst.

  7. Det finns indikationer på att en ny guldlänkad handelsavvecklingsvaluta kommer att föreslås vid BRICS-toppmötet i Johannesburg.

  8. De specifika detaljerna i förslaget, inklusive dess form och genomförande, har ännu inte avslöjats.

  9. Ryssland leder projektet och det spekuleras i att Sergej Glazyevs arbete kan komma att införlivas.

  10. Det globala förtroendet för att kasta bort dominansen av den amerikanska dollarn och västerländska fiat-valutor växer.

  11. Ekonomer och investerare i den västra alliansen kommer att behöva förstå förhållandet mellan guld och kredit i ett guldmyntfotssystem.

  12. Sociala lagar och förordningar kan behöva upphävas och ansvaret för enskilda handlingar lämnas tillbaka till dem.

  13. Ryssland, Kina och andra länder har en starkare position för att driva valutastyrelser kopplade direkt eller indirekt till guld.

  14. En valutaboard är ett system som fixerar växelkursen till en ankarvaluta och garanterar konvertibilitet.

  15. En sedelfond kräver tillräckliga valutareserver för att täcka hela den smala penningmängden och ger förtroende för innehavarna av valutan.

  16. Den monetära myndighetens roll är begränsad till att kontrollera valutaemissioner och bör vara skild från statlig finansiering och banktillsyn.

  17. De klassiska guldmyntfots- och sedelbordssystemen delar separeringen av valutautgivning från bankansvar.

  18. I den klassiska guldmyntfoten behöver gulduppbackningen för valutan inte vara 100 %. Sir Isaac Newton föreslog en formel på minst 40 %.

  19. 1844 års Bank Charter Act krävde att Bank of England skulle backa varje ytterligare sedel i omlopp med guld.

  20. Kritiker hävdar att sedelbrädor och guldmyntfots är alltför oflexibla, men denna egenskap är avsiktlig.

  21. Regeringar utan välfärdsåtaganden kan lättare undvika budgetunderskott under dessa system.

  22. Svagheter i tillväxtekonomiernas valutor tillskrivs ofta misskötsel, bristande internationell trovärdighet och missriktad penningpolitik.

  23. Afrikanska nationer stod inför utmaningar när det gällde att omintetgöra framsteg som gjorts under kolonialt styre och utforska självbestämmande, och upplevde ofta korruption och misskötsel.

  24. Kina erbjuder nu investeringar i afrikansk infrastruktur genom lokala partnerskap, vilket ger ett alternativ till utländskt bistånd och potentiell ekonomisk tillväxt.


Att bryta ner den guldstödda handelsvalutan: Avslöja vad, hur och varför


Hörnstenen i denna potentiella omvandling ligger i upprättandet av en guldstödd handelsavvecklingsvaluta inom BRICS-ramverket. När Rysslands agenda tar fart, med stöd av nyckelaktörer som Saudiarabien och Iran, blir konsekvenserna för energi- och råvaruexportörer alltmer uttalade. Genom att reda ut den här processens krångligheter, gräver vi ner oss i motivationerna, de sekventiella stegen och de potentiella konsekvenserna som kan skölja igenom globala marknader.


  1. BRICS+ syftar till att etablera en ny industriell revolution för framväxande nationer, med trovärdiga guldstandarder som grund.

  2. En guldstödd handelsavvecklingsvaluta tillhandahåller ett alternativt betalningsmedium till dollarn, särskilt tilltalande för energi- och råvaruexportörer.

  3. Ryssland, med stöd av länder som Saudiarabien och Iran, är motiverade att ta fram och stödja en guldstödd handelsavvecklingsvaluta.

  4. Nästa steg innebär att stora valutor inom BRICS-blocket övergår till guldstandarder, med början i Ryssland och sedan Kina.

  5. Införandet av en guldstödd handelsvaluta förväntas undergräva dollarns köpkraft, vilket leder till högre olje- och gaspriser.

  6. Stigande oljepriser kommer att gynna Rysslands finanser och en guldmyntfot skulle ge skydd för rubeln, vilket leder till stabila räntor.

  7. Sergej Glazyev och president Putin har uttryckt målet att införa en guldmyntfot för rubeln.

  8. När dollarn försvagas kommer sannolikt både rubeln och renminbin att söka skydd genom guld för att mildra potentiella konsekvenser.


Att bryta ner Rysslands guldposition: en pelare av styrka


Ryssland framstår som en central figur med en imponerande guldposition, en potentiell nyckel för att driva denna omvandling. Med betydande guldreserver och kapacitet att utöva utländsk finanspolitik får Rysslands resa mot en guldmyntfot betydelse. Genom att utforska Rysslands guldreserver, både officiella och inofficiella, understryker detta avsnitt det strategiska djupet i dess position och hur det kan påverka den globala finansbanan.


  1. Ryssland har officiellt 2 302 ton monetära guldreserver, men det finns ytterligare okända kvantiteter i Rysslands statliga fond och statens fond för ädelmetaller.

  2. Inofficiella uppskattningar tyder på att dessa ytterligare medel kan innehålla omkring 10 000 ton guld, vilket potentiellt kan sätta Rysslands totala statliga innehav till över 12 000 ton.

  3. Denna mängd guld ger Ryssland möjlighet att föra utländsk finanspolitik och minska beroendet av externa långivare, vilket förbättrar dess rykte, kreditvärdighet och attraktionskraft för investeringar.

  4. Sergej Glazyev, som delar liknande åsikter som president Putin, har betonat vikten av stora guldreserver för Ryssland.

  5. Glazyev är också involverad i diskussioner om att ersätta den amerikanska dollarn för handel och råvaruprissättning i den eurasiska ekonomiska unionen, där guld ses som ett potentiellt stöd för handelsuppgörelser.

  6. Ryssland har en betydande guldgruveproduktion på 325 ton, som planeras att öka och var näst efter Kinas produktion på 375 ton.

  7. Om Ryssland bara kan tjäna pengar på 10 000 ton av sitt guld, skulle det ge fyra gånger täckning för den monetära basen (M0) och ytterligare 11 % täckning årligen från gruvproduktion.

  8. Att flytta rubeln till en guldmyntfot skulle vara fördelaktigt för Ryssland, eftersom det enkelt skulle kunna upprätthållas genom att omfokusera politiken för att utöva större kontroll över den monetära basen.

  9. Under året fram till maj höjdes den monetära basen destruktivt med 24 %, vilket underströk behovet av bättre kontroll.


Att bryta ner Kinas guldposition: Drakens dolda arsenal


Kinas noggrant orkestrerade ackumulering av guld under decennier sätter scenen för ett kraftfullt inflytande på historien som utvecklas. Under den strategiska ledningen av People’s Bank of China tar landets guldreserver på sig mångfacetterade roller. Det här avsnittet reder ut Kinas guldregler, dess produktionsdominans och den nyanserade strategin bakom dess guldackumulering, som alla bidrar till dess betydande finansiella hävstångseffekt.


  1. Kina implementerade regler i juni 1983 för att stärka kontrollen över guld och silver, garantera statens krav och bekämpa smuggling, spekulation och vinstjag.

  2. People’s Bank of China (PBoC) ansvarar för kontrollen av guld och silver i Kina. Den kan allokera guldinköp till andra statliga enheter som Folkets befrielsearmé och kommunistpartiets ungdomsflygel, och behålla en liten balans för reservtillgångar.

  3. Kina har blivit den största guldproducenten i världen och har brutit 6 869 ton sedan 2002 och bearbetat detta guld genom statligt ägda raffinaderier.

  4. Reglerna etablerar statens monopol på guld och silver, vilket tillåter fri import men strikt kontrollerar exporten.

  5. PBoC etablerade Shanghai Gold Exchange 2002, under dess kontroll, för att tillåta allmänheten att förvärva guld samtidigt som staten bibehåller kontrollen över råvarorna.

  6. Kina hade ackumulerat guld i nitton år innan det tillät privat ägande 2002. Det uppskattas att PBoC i lugn och ro ackumulerade så mycket som 25 000 ton under denna period.

  7. Kostnaden för Kinas guldackumulering motsvarar ungefär 10 % av hennes export under perioden.

  8. Den exakta mängden av Kinas guldackumulering är spekulativ, men det är tydligt att ett betydande odeklarerat lager medvetet ackumulerades 2002 och allokerades till olika statliga enheter.

  9. Leveranser av guld till allmänheten sedan 2002, genom Shanghai Gold Exchange, har uppgått till över 22 000 ton, brutto av återlämnat skrot.

  10. Förutsatt att Kinas monetära myndigheter har 25 000 ton guld tillgängligt för monetarisering, skulle det täcka M0-penningmängden cirka 1,5 gånger vid nuvarande guldpriser.


Rysslands och Kinas kombinerade inflytande på en BRICS Gold Standard: A New Global Landscape


Rysslands och Kinas sammanflätade resor möts för att etablera en potent potential för en BRICS guldstandard. Blotta vikten av deras kombinerade ansträngningar väcker frågor om den amerikanska dollarns öde, livskraften för befintliga fiat-valutasystem och utsikterna för en tektonisk förändring av internationell finans. Fördjupning i de bredare implikationerna undersöker detta avsnitt dynamiken som kan katalysera eller hindra förverkligandet av en ny guldstödd finansiell order.


  1. Kina och Ryssland går mot att skydda sina valutor och sitt gemensamma projekt för global industrialisering av framväxande ekonomier genom att potentiellt anta guldstandarder.

  2. Kina har i hemlighet samlat på sig guldtackor sedan 1983, och om People’s Bank of China (PBoC) hade ackumulerat 20 000-25 000 ton år 2002, skulle den totala summan kunna överstiga 30 000 ton idag.

  3. Ryssland accelererade sina planer på att förvärva monetärt guld efter västerländska sanktioner.

  4. Både Kina och Ryssland verkar vara i en position att bekvämt täcka sina snäva penningmängdsmått, särskilt sedlar utgivna av den monetära myndigheten.

  5. Asiatiska centralbanker rapporterar också ackumulering av högre guldreserver, vilket indikerar ett bredare antagande av guldstandarder.

  6. Kinas och Rysslands antagande av guldstandarder skulle leda till en accelererad förstörelse av den amerikanska dollarns köpkraft, som redan är på väg att minska i värde på grund av sin skuldfälla.

  7. Men Kinas ekonomiska mål, särskilt skyddet av hennes exportmarknader, kan göra guldstandarder osannolika eftersom det skulle undergräva stora fiat-valutor.

  8. Janet Yellens senaste möten i Peking och Henry Kissingers efterföljande besök var sannolikt försök att ta itu med det potentiella hotet om en ny guldstödd handelsavvecklingsvaluta på dollarns ställning.

  9. Kinas fokus ligger alltmer på att skydda sina investeringar i Asien, Afrika och Latinamerika, eftersom stigande dollarräntor kan vara skadliga för framväxande länder, vilket kan uppmuntra dem att söka skydd genom att gå med i BRICS.


Sammanfatta allt medan vi väntar på det kommande BRICS-toppmötet: En glimt av framtiden


När världens uppmärksamhet riktas mot det förestående BRICS-toppmötet i Sydafrika, erbjuder den här guiden en panoramavy av de mångfacetterade krafterna som spelar. Från dollarns avklingande dominans till den potentiella kollapsen av fiatvalutasystemet dissekeras invecklarna i global finans, vilket ger en lins genom vilken man kan förstå de konvergerande förändringsströmmarna. Med Ryssland och Kina i spetsen för en potentiell omvandling, belyser detta ultimata cheat sheet resan mot en ny ekonomisk era, på väg att omdefiniera världens finansiella ordning.


  1. Den ryska och kinesiska axeln ser tydliga fördelar med att stödja en ny handelsuppgörelse och råvaruköp guldstödd valuta, och införandet av en sådan valuta kan ske snabbt och överraska världen.

  2. Fiat-valutaregimen baserad på dollarn tros ha gått sin väg och lämnat flera skuldfällor och utsikter om stagflation eller ännu värre inom den västliga alliansen.

  3. Världens fiatvalutaregim står inför existentiella kriser, inklusive statsskuldsfällor, en vändande kreditcykel och oförmågan hos stora centralbanker att rädda misslyckade affärsbanker.

  4. Kollapsen av handelssystemet för ädelmetaller, som kretsar kring swappar, leasing och omhypotekering av ädelmetaller, kan öka problemen och utlösas av slutet av fiat-valutasystemet.

  5. Kina och Ryssland har förberett sig för detta ögonblick, med tillräckligt med ädelmetaller tillgängliga för att täcka deras smala penningmängd och skydda sina valutor från en fiat-valutakris.

  6. Andra nationer kan ha svårare att gå mot guldstöd i sina valutor på grund av brist på monetärt guld orsakat av dubbelräkning av reserver genom leasing och swappar.

  7. Många BRICS-deltagare vid mötet i Johannesburg kan behöva förlita sig på Kinas yuan genom en valutastyrelserelation om de vill söka guldstöd för sina valutor.

  8. Resten av världen står inför utsikten att bli instängd i en utbredd fiat-valutakollaps utan någon synlig flykt.



Ai3D Webbplats:  Ai3D.blogAi3D på Telegram:  GCR_RealTimeNewsAi3D på Twitter:  @Real_AwakeIn3D

11 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page